Urniki in nadomeščanja |
Urnik malice |
Kontakt |
|
Vrbanska cesta 30 2000 Maribor |
Telefon: (02) 235 37 00 E-pošta: info@bts.si |
Drugo leto zapored smo se tudi na naši šoli odločili, da obeležimo Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in malo drugačno malico v šolski jedilnici. Namen obeležitve tega dneva je bil vzpodbujanje mladine in tudi odraslih, da je lokalno pridelana hrana zelo pomembna za naše zdravje in počutje. Poleg tega pa podpiramo slovenske pridelovalce.
Dijaki so pod mentorstvom profesoric Nine Klobasa in Vesne Pirnat pripravili v šolski avli različne jedi, ki se tradicionalno pojavljajo na naših mizah že od nekdaj.
Mesec prostora zaokrožata dva mednarodna dneva, ki ju je proglasila OZN, Svetovni dan Habitata, 3. oktobra in Svetovni dan mest, 31. oktobra 2016. V njem združujemo dogodke in aktivnosti, ki obravnavajo vprašanja prostorskega in urbanega razvoja, načrtovanja in urejanja prostora, arhitekture, graditve in stanovanj.
Martinovo, 11. 11. 2016, praznik vina. Na ta dan prevladuje veselje, sreča in radost. Tega smo bili deležni tudi dijaki 2.a NT, ki smo se skupaj z profesorjema odpravili na Martinovo povorko. Ob 12.30 uri smo se dobili na Trgu Leona Štuklja, kjer smo se z tablami naše šole, klopotcem in jabolki odpravili na pot po mestu.
Prosta izbira interesnih dejavnosti 2016/17
V šolskem letu 2016 /2017 se lahko dijakinje in dijaki vključijo v različne krožke.
Namen krožkov je poglobiti znanja iz različnih vsebin, razvijanje kreativnosti, druženje, preživljanje prostega znanja …
Udeležba v krožkih se lahko prizna kot INTERESNE DEJAVNOSTI - vsebine povezane s prosto izbiro dijaka.
V sredo, 12. 10. 2016 smo se prvič zbrali pri krožku Naravna kozmetika, katerega mentorica je profesorica Mojca Rep. Krožek poteka v sklopu mednarodnega projekta Odgovorno s hrano.
Odločili smo se, da bomo pripravili jesensko marmelado in izdelali balzam za ustnice. Najprej smo se pogovorili, kako bo delo potekalo in katere sestavine bomo potrebovali. Zbrali smo vse sestavine za marmelado in jo začeli kuhati.
V ponedeljek, 24. 10. 2016, smo se 3. letniki programa veterinarski tehnik odpravili na strokovno ekskurzijo na Dolenjsko. V okviru ekskurzije smo si ogledali živilski obrat v Sevnici, tovarno zdravil Krka ter govedorejsko farmo.
Zbrali smo se na Račjem dvoru, iz katerega smo se odpeljali nekje ob 7.15 uri. Pot smo začeli po avtocesti ter v Celju zapustili avtocesto in nadaljevali pot po lokalni cesti do Zidanega mosta in naprej do Sevnice.