Urniki in nadomeščanja |
Urnik malice |
Kontakt |
|
Vrbanska cesta 30 2000 Maribor |
Telefon: (02) 235 37 00 E-pošta: info@bts.si |
V petek 27. 1. 2017 je v dvorani Tabor potekal Karierni sejem, ki je bil letos prvič organiziran tudi v Mariboru. Na sejmu se je predstavilo čez 50 razstavljavcev. Poleg srednjih šol so se predstavili tudi dijaški domovi, predstavniki gospodarskih dejavnosti, zavarovalnice, različne sekcije poklicev ter gospodarska zbornica.
Na Biotehniški šoli Maribor imamo to srečo, da imamo Angleški klub, ki ga vodita dva Američana. V Sloveniji živita že nekaj let in sta poleg naše kulture že dodobra spoznala tudi našo hrano. Zato smo se odločili, da v okviru mednarodnega projekta Odgovorno s hrano z njimi predstavimo dijakom dva povsem različna koncepta prehranjevanja.
Pripravili smo družabno, zabavno, okusno in poučno srečanje.
Krka, d. d., Novo mesto razpisuje 47. Krkine nagrade, ki so namenjene študentom programov na vseh treh študijskih stopnjah ter dijakom gimnazij in srednji šol naravoslovnih in zdravstvenih smeri.
K sodelovanju vabimo vse, ki ste oziroma boste svoje raziskovalne naloge z znanstvenih področij, povezanih z raziskavami in razvojem, proizvodnjo, vrednotenjem in kakovostjo ter trženjem farmacevtskih surovin in zdravil, končali v obdobju od 1. julija 2016 do 30. junija 2017 ter jih na razpis prijavili do 6. julija 2017.
V okviru projekta Odgovorno s hrano – We Eat Responsibly je v četrtek, 15. 12. 2016, v Ljubljani potekala Mednarodna konferenca o odgovornem ravnanju s hrano in drugi primeri dobrih praks programa Ekošola.
V uvodu sta nam spregovorila mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola in mag. Saša Dragar Milanović, glavna republiška inšpektorica za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo. Tina Hribar pa nam je predstavila smernice projekta.
V torek, 20. 12. 2016, smo se zbrali dijaki drugega in tretjega letnika programov kmetijsko-podjetniški tehnik, naravovarstveni tehnik in veterinarski tehnik v okviru projekta Odgovorno s hrano. Namen naše delavnice je bil peka domačega kruha. Z nami je bila gospa Tanja Gobec, ki vodi delavnice Od zrna do kruha.
Ker je veseli december smo se odločili, da se 14. 12. 2016 ponovno zberemo in pripravljamo darila za božič. Pripravili smo kozarčke, nato smo grobo mleto morsko sol nasuli v posodo, dodali smo še aromo sivke (v soli narejeno) in na koncu še cvetove sivke za dekoracijo. Vse skupaj smo zelo dobro premešali.