Urniki in nadomeščanja |
Urnik malice |
Kontakt |
|
Vrbanska cesta 30 2000 Maribor |
Telefon: (02) 235 37 00 E-pošta: info@bts.si |
Projekt je namenjen zmanjšanju količine zavržene hrane na šoli in v naših gospodinjstvih. Trenutno zavržemo 1/3 užitne hrane (82 kg na osebo na leto).
Da bi zmanjšali količino zavržene hrane na šoli smo uvedli določene aktivnosti, od katerih boste imeli korist tudi dijaki.
AKTIVNOSTI PROJEKTA
1. Na spletni strani šole najdete jedilnik (na naslovni strani in pod dijaki). Dijaki si preberite jedilnik za tekoči teden in se odločite za želeni obrok.
2. Nujno se je potrebno odjaviti od malice v primeru odsotnosti (1 dan prej do osme ure zjutraj) ali če ne želite malicati določen dan. Podatki kažejo, da se dnevno od malice ne odjavi vsaj 30 dijakov.
3. Nujno je potrebno prevzeti malico. Prosimo dijake, ki se le registrirajo in malice ne prevzamejo, da to malico podarijo sošolcem ali drugim dijakom na šoli. Npr. Sendvič, ki ga ne želite pojesti, ga lahko pustite na posebej označenem mestu v jedilnici (kotiček Pojej me).
4. NOVOST. V jedilnici bo kotiček imenovan Pojej me, ki bo namenjen nepoškodovani oz. nedotaknjeni hrani, ki je ne želite pojesti. V kotiček boste lahko odložiti sadje (jabolko, pomaranče, hruške,…), mlečne izdelke (jogurt, mleko,…), pekovske izdelke (krof, pecivo, čokoladice, jabolčni zavitek,…), brezalkoholne pijače (ustekleničena voda, sokovi v tetrapakih,…).
5. V kotičku se ne sme odlagati kuhane hrane.
6. Hrano iz kotička lahko vzame vsak dijak.
7. Hrano lahko prevzamete do konca glavnega odmora (do 10.55 ure). Prosim, da s hrano ravnate spoštljivo.
8. NOVOST. Vsak dan ostane nekaj obrokov malice, ki je dijaki ne prevzamete. Dijaki imate možnost, da povprašate ali so ostali neprevzeti obroki malice. Te obroke lahko prevzamete od 10.45 do 10.55 ure.
9. NOVOST. Ob petkih je na jedilniku mesni obrok (od 16.10.2015).
10. Če imate dijaki občutek, da je obrok malice prevelik, lahko prosite osebje, da vam dajo malo manj (npr. manj priloge).
11. V času malice sendviče in pice dijaki pojejte v menzi. Po hodnikih in razredih dijaki pustite preveč odpadkov na tleh.
12. Predstavniki dijaške skupnosti bodo imeli možnost sodelovanja pri sestavi jedilnikov. S predlogi se lahko obrnete na svojega predstavnika razreda, ki bo predloge posredoval dijaški skupnosti.
Vodji projekta: Helena Slivnjak Ramuta in Simon Gračner