l1

BIOTEHNIŠKA ŠOLA MARIBOR

Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor

Telefon: (02) 235 37 00

     eko sola  erasmus logo web3 facebook-icon

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.

Če ne spremenite nastavitev, se z njimi strinjate.

Razumem

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Tekmovanje Ajda in kulinarika

V soboto 9. 5. 2015 je na praznik mesta Ljubljane na Biotehniškem izobraževalnem centru potekalo tekmovanje Ajda in kulinarika. Dijaki so lahko tekmovali v štirih različnih kategorijah. Lahko so se preizkusili v pripravi jedi, v izdelavi slaščic, v izdelavi pogrinjka in v animaciji (predstavitev Slovenije in jedi iz Ajde).

Tekmovanja se je udeležila tudi naša šola s petimi dijaki. Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju in sončnem vremenu skupaj z dogodki, ki so se odvijali ob prazniku Ljubljane. Odvijalo se je v prostorih šole in tudi zunaj šole na tako imenovani Špici. Dogodek so si z veseljem ogledali tudi vsi mimoidoči sprehajalci. Najlepše pri tekmovanju mi je bilo to, da so se kljub tekmovalnemu duhu, stkale nove in utrdile stare prijateljske vezi tako med dijaki, kot tudi med mentorji različnih šol.

AJDA 2015 000

Proste minute smo lahko vsi izkoristili za sprehod ob urejenem nabrežju Ljubljanici, po kateri so plule izletniške ladjice. Iz vode nas je prišel pozdravit tudi naš novi kosmati prijateljček.

AJDA 2015 001

Po koncu tekmovanju pa je sledila težko pričakovana razglasitev rezultatov

V kategoriji vizualna umetnost (priprava pogrinjka) sta tekmovala Mišel Senčič in Sara Ljubej pod mentorstvom Marije Kolmanič Bučar. Oba dijaka sta dosegla zlato priznanje.

AJDA 2015 002

V kategoriji živilstvo (živilski izdelki iz ajde) je tekmovala Klara Lorger pod mentorstvom Klementine Perko in dosegla srebrno priznanje.

AJDA 2015 003

V kategoriji kulinarika (priprava ajdovih jedi) je tekmovala Sara Brumec Ferš pod mentorstvom Kristine Dolinar Paulič in dosegla srebrno priznanje.

AJDA 2015 004

V kategoriji splošne kompetence (animacija na temo kulinaričnega ali živilskega izdelka) je tekmovala Ines Oman pod mentorstvom Kristine Dolinar Pauličin dosegla srebrno priznanje.

AJDA 2015 005

Naši dijaki so izdelali izvrstne pogrinjke, se v kuhi in pečenju odlično merili z najboljšimi kuharji iz višjih šol ter suvereno in ustvarjalno predstavili Slovenijo in ajdo v slovenskem in angleškem jeziku. Oni so naš zaklad in naša prihodnost.

Vsem iskrene čestitke ob uspehu!

Naj ob koncu pohvalim tudi organizatorje in gostitelje tekmovanja, saj so nam pričarali nepozaben čaroben dan v Ljubljani!

Zapisala: Kristina Dolinar Paulič

Fotografije: Kristina Dolinar Paulič